Jimmy Joy is een vrij nieuw bedrijf en de Nederlandse variant van het Amerikaanse Soylent. Jimmy Joy is, heel simpel gezegd, voedsel in poedervorm. Supplementen zoals eiwitshakes dienen als aanvulling op de dagelijkse voeding, omdat je bijvoorbeeld extra proteïne nodig hebt, maar Jimmy Joy bevat 100% van alle dagelijks benodigde vitamines en mineralen, vezels, koolhydraten, eiwitten en vetten.

Ik heb onlangs het geluk gehad Jimmy Joy te mogen proberen, vandaar deze review.

Disclaimer: Jimmy Joy is inmiddels een van mijn sponsoren geworden en ik voel me verplicht om dat vooraf te melden. Ik schrijf dit artikel niet omdat zij mijn sponsor zijn. Zij zijn namelijk puur en alleen een sponsor geworden omdat ik oprecht tevreden ben over het product en ik voel dat velen er ontzettend veel baat bij zouden hebben. Als ik exclusief voor commerciële doeleinden reviews zou schrijven op deze site, zou het vol productreviews staan, maar dit is de allereerste in vier jaar.

De inhoud

Als je een zak Jimmy Joy koopt kun je kiezen uit vier smaken: aardbei, chocolade, vanille en banaan. Een zak bevat het volgende (klik maar op de afbeelding als je het niet kunt lezen):

joylent_inhoud

Waarom ik gek ben op Jimmy Joy

Voor mijn gevoel train ik al vijftig jaar. Ondanks dat ik goede en slechte periodes heb, blijft het trainen altijd wel een onderdeel van mijn leven. Veel eten is echter een heel ander verhaal. Veel eten is altijd mijn zwaktepunt geweest om verschillende redenen:

 • Veel eten kost tijd.
 • Veel eten kost veel geld, tenzij je weinig variatie in je goedkope eten niet erg vindt.
 • Als je veel onderweg bent moet je continu bakjes meenemen of binnen een korte tijd veel eten weg kunnen werken.
 • Veel eten is voor mensen die van nature slank zijn gewoon ontzettend moeilijk, zoals weinig eten voor het merendeel van de wereld ook moeilijk is.

Uiteraard heb ik over de jaren heen werkelijk van alles geprobeerd om hier iets aan te doen:

 • Zelf calorierijke shakes maken, maar zelfs met de beste ingrediënten en supplementen vielen die shakes als beton in je maag, waren ze ook zo dik als cement en zat ik meer dan de helft van de dag vol, waardoor je alsnog te weinig calorieën consumeert over de dag.
 • Mezelf beperken tot calorierijke maaltijden die ik echt lekker vind, maar het gebrek aan variatie was voor mij psychologisch niet vol te houden.
 • Veel olie toevoegen aan elke maaltijd, maar daar werd mijn maag-darmstelsel ook niet heel vrolijk van op den duur.

Kortom, ik heb nooit iets kunnen vinden wat goedkoop, lekker, snel te bereiden en snel te consumeren is en gewoon bomvol calorieën zit, met een zeer goede verdeling aan macronutriënten. Totdat – je raadt het al – Jimmy Joy op de radar kwam.

Ik consumeer nu elke dag een zak Jimmy Joy en krijg daarmee meer dan 2100 kcal binnen. Ik mix een halve zak met 750 ml volle melk, dat is dus 1,5 liter per dag. Dagelijks krijg ik nu met Jimmy Joy shakes het volgende binnen (inclusief de melk):

 • 3199 kcal
 • 185g eiwit
 • 333g koolhydraten
 • 119g vet
 • 30g vezels

Dit krijg ik buiten mijn maaltijden om nog binnen en kom hiermee zonder enige moeite aan de 5000-6000 kcal per dag. Is dat geschikt voor iedereen? Zeer zeker niet, maar je kunt het geheel naar wens inpassen zodat het aansluit bij je eigen behoeftes. Voor Jimmy Joy had ik moeite met elke dag aan 3200 kcal binnenkomen, nu heb ik het letterlijk binnen een kwartier op en kan ik daarna ook nog eens eten. Begrijp me niet verkeerd, Jimmy Joy verzadigt goed, maar ik word er niet kotsmisselijk van zoals van andere calorierijke shakes.

Andere voordelen:

 • Klont totaal niet bij het mixen. Ondanks dat ik een goede blender gebruik had ik zelfs met Syntha-6 van BSN nog vaak last van klontjes, vooral onderin de shake.
 • Smaakt oprecht lekker. De smaak van havermout overheerst sterk, dus hier moet je van houden, maar ik geniet echt van de smaak. Chocolade en aardbei zijn veruit mijn favoriet en de smaken zijn ook zeer subtiel. Je hebt niet het gevoel dat het product uit 99% smaakstoffen bevat.
 • Het kost echt geen drol. Op mijn Facebook gaven een aantal mensen aan dat het prijzig was, maar ik snap niet hoe je tot die conclusie kunt komen. Je betaalt voor de inhoud van 1 zak 6 EUR en een pak volle melk kost een euro. Voor 7 EUR krijg je dus binnen wat ik hierboven heb geplaatst. Als iemand een maaltijd kan vinden met dezelfde inhoud voor hetzelfde bedrag, eet ik mijn squatschoen op.

 

OK Guy, genoeg geluld, waar kan ik het kopen?

Het vergt even korte uitleg, omdat ze het als “maaltijden” verkopen in de Jimmy Joy shop. Een “maaltijd” is een derde (33%) van een zak. Als je vijftien maaltijden koopt voor 30 EUR, ontvang je dus 5 zakken.

Je kunt hier Jimmy Joy kopen.

Gebruik kortingscode superdroog bij het afrekenen en ontvang korting bij je eerste bestelling. De code kun je ALLEEN GEBRUIKEN bij het afrekenen en NIET in de shopping cart, want dan krijg je de melding dat de code niet werkt.

Mocht je ergens vragen over hebben kun je ze gerust stellen en probeer ik ze z.s.m. te beantwoorden.

Author

29 Comments

 1. “This coupon code is not eligible for this order”

  – Oh jee.

  • Hi Han,

   Kan het zijn dat je al eerder een bestelling hebt geplaatst op de site? De kortingscode werkt alleen voor nieuwe klanten.

 2. Hi Guy,
  Naar aanleiding van jouw eerdere bericht hierover heb ik op 16 januari jl. een bestelling geplaatst, maar nog steeds niet binnen. Wat is jouw ervaring met de levertijd?

  • Hi Timo,

   Op de FAQ pagina van Joylent geven ze een leveringsperiode van maximaal 10 dagen aan. Je kunt ze natuurlijk altijd even een mailtje sturen als je twijfelt over de status van je bestelling 🙂

 3. Hi,

  ik heb een paar vragen m.b.t. de micronutriënten en dan met name over de mineralen die er allemaal inzitten.. Wellicht dat Joylent zelf deze goed kan beantwoorden:

  1. Calcium is belangrijk maar is het niet zo dat calcium interfereert met de opname van ijzer en manganese?

  2. Magnesium is belangrijk maar is het niet zo dat ook magnesium interfereert met de opname van manganese?

  3.Zink is belangrijk maar is het niet zo dat zink interfereert met de opname van koper, ijzer en BCAA?

  4. Waar is de vitamine A van gemaakt? Retinol of beta-caroteen?

  • Hi Hans,

   Bepaalde mineralen/vitamines kunnen met elkaar interfereren, maar je isoleert ook geen micronutriënten uit groente en fruit omdat je de opname wilt bevorderen, correct? Daarom is en blijft het algemene advies altijd dat een gevarieerd dieet superieur is.

   Vraag 4 kan ik niet voor je beantwoorden, wellicht dat iemand van Joylent dat kan.

 4. Great review guy! Inderdaad fucking goedkoop. Ga ik zeker uitproberen. Welke smaken heb je allemaal uitgeprobeerd? Welke is het lekkerst?

  • Thanks Faroeq 🙂

   Ik heb alle smaken geprobeerd en vind aardbei en chocolade het lekkerst. Maar ik vind shakes in die smaken altijd het lekkerst. De anderen vond ik ook zeer smakelijk, omdat ze subtiel zijn en geen heftige chemische smaak hebben.

 5. Wil het graag eens proberen, alleen je kortingscode doet het niet.. Aangezien ik in Spanje woon en al 15 EU moet betalen voor verzendkosten wil ik als gierige Hollander toch ergens op besparen!

  • Hi Nick,

   Kan het zijn dat je al eerder een bestelling hebt geplaatst op de site? De kortingscode werkt alleen voor nieuwe klanten.

 6. 3199 kcal. Eiwit 185 gram en vet 119….

  Ik weeg 88 kilo en moet ook ongeveer 4500-5000 kcal per dag eten. Maar zo kom je toch veel te hoog in je eiwit en vet?

  Het lijkt me wel ideaal voor een drukke dag en wanneer je moet reizen/weekendjes weg.

  Greetz

  • Als je 88 kilo weegt is 160 gram eiwit een mooie richtlijn, dus dat is niet te hoog. Ook je vetinname zou niet te hoog zijn. Waarom denk je dat?

   • Nou de verhouding e/k/v bij 3200 kcal joylent is goed, dat klopt, maar als ik 4500 kcal per dag eet (wat ik vrijwel elke dag eet) moet ik dus nog 1300 kcal extra eten, waar ook weer eiwit/vet in zit.

    Probleem is gewoon dat bij 4500 kcal de verhouding e/k/v niet meer te doen is.. Je zit al snel aan 260 gram eiwit bijvoorbeeld.

    Ik heb een doos besteld iig!

 7. Hi Guy,
  Ik las op internet dat sommige mensen die de Amerikaanse versie Soylent gebruikten, last konden krijgen van veel gas. Had jij dat ervaren bij Joylent?

  • Hi Dunx,

   Niet meer gas dan normaal. Er hangt bij mij sowieso altijd dichte mist rond het huis.

   Extra gasvorming kan verschillende oorzaken hebben en niet omdat, zoals velen waarschijnlijk zullen insinueren, dat er iets “mis” is met het product. Verhoogde eiwitconsumptie kan leiden tot tijdelijke verhoogde gasvorming, maar ook verhoogde calorie-inname.

   • Praktische tip tegen ‘gas’: mixen met een staafmixer ipv (heftig) schudden/shaken. Met shaken maak je het namelijk ‘luchtig’ en die lucht gaat mee terwijl je drinkt. (Geldt ook voor Whey etc btw.)

 8. Ik zat te twijfelen om dit ook eens uit te proberen als aanvulling op mijn gewone voeding. Bij deze overtuigd om het in ieder geval uit te proberen en dan ook nog met E2,50 korting. Top, bedankt Guy.
  En voor de problemen met de code:
  Je moet de kortingscode pas invoeren als je aan het afrekenen bent. Niet als je bij je shoppingcart bent, dan krijg je namelijk de melding “This coupon code is not eligible for this order”.

 9. Hoi Guy,

  Mooie duidelijke review. Ben eigenlijk ook wel eens benieuwd als je al ooit van shakeplus.nl had gehoord als maaltijd shake en wat je bevindingen daar van zijn?

  Grtz Ronnie

 10. Hi Guy,

  Thanks voor de mooie review! Zou je Joylent ook aanraden in de cut? Door werk altijd weinig tijd om te koken, maar wil toch goede voeding binnenkrijgen. Zou dit een goede vervanger kunnen zijn van de hoofdmaaltijd?

  • Hi Roy,

   Hou er rekening mee dat het een calorierijke shake is, maar daarbuiten kun je het dus zeker vervangen voor een hoofdmaaltijd op dagen dat je niet in de gelegenheid bent om te eten.

 11. Hoi Guy,

  Ik probeer Joylent te bestellen met de kortingscode op het eind, maar ik krijg dan geen extra korting?
  Ik hoor het graag.

  • Jorden,

   De code werkt inmiddels al niet meer als in de zin van verlopen 🙁

 12. Hoi Guy,

  Ik weeg 90 kg, train al 4 jaar maar kom niet echt meer vooruit.
  Als ik meer eet lijk het wel dat ik aan kom maar dan in vet.
  Hier door ben ik erg voorzichtig met wat ik eet, en misschien wel te voorzichtig.
  Ben een moeilijke eter, lust niet alles + heb moeite met veel eten.
  Zit er een dag behoorlijk tegen dan kan het zijn dat ik zomaar een dag echt erg slecht eet.

  Dit product wat je beschrijft, is dat te gebruiken als hoofd maaltijden.
  Normaal leg je de basis bij je normale voeding en de supplementen als aanvulling.
  Moet je dit supplement als basis zien en wat je meer nodig hebt als aanvulling beschouwen?

  Anders wil ik dit best eens een maand gaan proberen en kijken wat het me brengt.

 13. Pingback: Zijn koolhydraten essentieel voor spiergroei? -

 14. Hoi Guy!

  Mijn broertje (14 jaar) is erg mager en probeert aan te komen. Hij eet nu elke ochtend een bord pap met volle melk en drinkt af en toe ook een eiwitshake voor wat extra kcal. Maar nu zag ik dit voorbij komen en dit lijkt me ook een erg goede en makkelijke oplossing! Mijn broertje heeft namelijk ook moeite veel kcal binnen te krijgen op een dag, maar een shake krijgt hij over het algemeen wel weg. Alleen waarschuwt Joylent op de site dat het product beter niet gebruikt kan worden door kinderen onder de 18 jaar. Maar ik vraag me af of dit advies enkel voor eventuele veiligheidsredenen gegeven wordt, of omdat het daadwerkelijk kwaad kan. Ik denk namelijk dat het niet veel kwaad kan, gezien het product enkel uit ‘goede’ voedingsstoffen bestaat. Maar just to be sure. 🙂 Weet eigenlijk ook niet of jij hier een zinnig woord over kunt zeggen, maar het valt te proberen haha. Thanks!

 15. Hi Guy,

  Voor mij ontbrak deze informatie nog:

  Eiwit: 185g -> 740 kcal -> 23%
  Koolhydraten: 333g -> 1332 kcal -> 42%
  Vet: 119g -> 1071 kcal -> 33%

  Hoe ziet jouw voedingsratio eruit ?

 16. Hai Guy

  Ik ben op dit moment 120kg en wil gaan afvallen door weer te gaan sporten en niet meer snoepen ?En ben een slechte en heel onregelmatige eter,wat raad jij mij wat voor shakes moet gaan gebruiken kwa calorieën om mijn maaltijden te vervangen ?En af te vallen .

 17. Clary Bosker

  Hallo, ik lees dat je de poeder aan moet vullen met melk?! Maar als je melk niet goed verdraagt, kan het dan ook met water?