Informatie is giftig.

Guy Droog schreef laatst een sterke post over de arrogantie en onwetendheid die de ontwikkeling van veel mensen momenteel beperkt, omdat zij er oprecht heilig van overtuigd zijn dat ze alles wat een ander ze te bieden heeft al weten.

Coaches/trainers hebben tegenwoordig geen extra scholing meer nodig, want ze hebben een gratis YouTube serie gekeken.

Mensen die keer op keer falen in het verbeteren van hun uiterlijk, gezondheid en fitheid hebben geen coach nodig, want ze hebben 2 boeken gelezen over calorieen en gezondheid.

Mensen die hun lichaam weten te transformeren, maar er ondertussen diep ellendig en zwaar ongelukkig van worden hebben geen hulp nodig, want ze hebben 2 zelf-ontwikkelingsboeken gelezen.

Er is meer informatie beschikbaar dan ooit tevoren, maar tegelijkertijd worstelen er meer mensen met hun uiterlijk dan ooit tevoren. Informatie is simpelweg NIET de oplossing.

Veel mensen dénken dat ze heel wat weten, waardoor ze geen idee hebben hoe achterlijk weinig ze eigenlijk weten. Het moment dat je achterlijk zeker wordt over je intelligentie en kwaliteiten, is het moment dat je blind wordt voor hoeveel je daadwerkelijk weet. Of beter gezegd: Blind wordt voor hoeveel je NIET weet.

Mensen lopen graag rond met een CV waar alle opleidingen, boeken en ervaringen staan die ze opgedaan hebben. Maar vrijwel niemand houdt zich bezig met de ervaringen, opleidingen, boeken die ze te kort komen. Maar als jij daadwerkelijk je carrière, leven, lichaam, mindset of wat dan ook wil verbeteren, dan zul je deze foute gewoonte moeten tackelen.

Het vereist verdomd grote ballen om jezelf recht in de ogen aan te kijken en te erkennen dat je eigenlijk veel meer niet weet, dan dat je wél weet. Dat je achteraf misschien tóch niet zo bekwaam bent als dat je zelf dacht. Dit is een erg oncomfortabele daad die ervaren wordt als een zwakte. Maar deze oncomfortabele daad is de enige die arrogantie en blindheid voorkomt. Arrogantie en blindheid die leiden tot overschatting van wat je allemaal denkt te weten en kunnen, waardoor je niet meer openstaat om hierover bij te leren.

Jij, ik en letterlijk IEDEREEN heeft een vorm van (extra) hulp nodig als we onszelf willen blijven verbeteren. Externe hulp en expertise inschakelen is niet voor de zwakke, maar voor de sterke onder ons. Hulp en expertise inschakelen is voor hen die er ALLES voor over hebben te verbeteren en uit hun comfort zone te stappen.

Comments are closed.