Je bent niet uniek.⠀

Nope. Je bent echt niet zo bijzonder als je denkt.⠀

Oh, je ouders zijn gescheiden? Bijna de helft van alle huwelijken loopt stuk. Dat mag je geen levenslang excuus geven voor je huidige situatie.⠀

Je hebt overgewicht zeg je? De helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht.⠀

Moeilijk hè, “balans vinden”? Verrassing, we zoeken allemaal naar een vorm van balans tussen sporten, hobby’s, werken, liefde, familie en mens zijn.⠀Dat is een continue strijd. Bij de een duurt die strijd langer dan bij de ander, maar daar hebben we allemaal periodiek “last” van.

Je bent geen uitzondering en je bent zéker geen slachtoffer.⠀Tenzij je ervoor kiest om je zo te gedragen.

De mensen die het wel flikken. Zij die het wel, naar jouw idee, “allemaal voor elkaar hebben”, zijn de uitzondering. De mensen die ervoor kiezen om niet te klagen, maar te doen. Elke dag weer.

Geluk speelt een rol, talent speelt een rol, maar over die factoren is je invloed beperkt, dus focus je daar niet te veel op. Kies ervoor om je sterke punten nog meer te vergroten, in plaats van vechten tegen zwakke punten die je altijd enigszins zult behouden. Niemand is perfect, sterke en zwakke eigenschappen hebben we allemaal.

Hard werken is de essentiële basis. Klappen leren incasseren, ongemakkelijke en confronterende gesprekken willen voeren, grenzen verleggen, onzekerheid en twijfel ervaren. Maar weten en accepteren dat dat allemaal fases zijn die uiteindelijk weer overwaaien.⠀

Als je zo de behoefte hebt om uniek te zijn, begin dan eens met dingen doen waardoor je tot de minderheid behoort.

Author

Comments are closed.