Ik weet als geen ander hoe het is om een streefgewicht of uiterlijk voor ogen te hebben, maar ik weet ondertussen ook als geen ander dat het een illusie is dat ook maar één van deze doelen je gelukkig gaat maken. Het resultaat dat jij momenteel voor ogen hebt is simpelweg een tussenstation naar het ultieme doel: Een permanente verandering van je lichaam en mindset. ⠀

Het énige echte doel dat jou permanent gelukkiger zal maken en een einde maakt aan een leven dat bestaat uit resultaat -> terugval -> resultaat -> terugval. ⠀

De methode die je hebt gebruikt (of momenteel gebruikt) om je lichaam te transformeren is waarschijnlijk niet de beste methode om dit vervolgens te onderhouden. Dat je een methode gebruikt om een bepaald resultaat te behalen wilt niet zeggen dat je deze methode vervolgens moet blijven hanteren om je resultaat te onderhouden. Sterker nog, ik kan je verzekeren dat dit nooit het geval is. ⠀

Veel methodes die je geadviseerd worden zijn effectief om je doelen te behalen, maar waardeloos om vervolgens te hanteren voor een permanente verandering van je lichaam en mindset.⠀

Al je voeding afwegen en je macronutrienten bij te houden is een zeer effectieve methode die ik hanteer om bewustwording te creëren in de calorie inname en eetgedrag van mijn cliënten, maar het is een waardeloze methode om op lange termijn te hanteren. ⠀

Het bijhouden van macronutrienten is simpelweg één van de methodes die ik gebruik, maar absoluut geen methode waar ik iemand van afhankelijk wil maken. Sterker nog, ik stuur ernaar dat zij zo snel mogelijk resultaat boeken zonder heel nauwkeurig alles te wegen. ⠀

Methodes maken het voor mij als coach alleen maar makkelijker om jou de principes aan te leren die je in staat stellen je resultaat te onderhouden zonder hier actief mee bezig te moeten zijn. ⠀

Het doel is om onafhankelijk te worden.⠀

Beeld jezelf in dat je je ultieme streefgewicht of uiterlijk hebt bereikt en stel jezelf de vragen: EN NU…? Kan ik dit zonder moeite en externe hulp onderhouden of ben ik afhankelijk?⠀

Comments are closed.