De potentiële meeropbrengst van ingewikkeld advies weegt niet op tegen de communicatieve kracht van simpel advies.⠀

Toen ik net begon met trainen en mijn lichaam wilde transformeren besteedde ik eindeloos veel aandacht en tijd aan het zoeken van complexe tips, tricks en informatie. Ik zocht naar dát ene stukje advies, die ene tip of die ene complexe methode die alles zou veranderen.

En ik heb lang gezocht. En ik vond.

Maar wat ik vond was niet wat ik hoopte te vinden.

Want wat ik vond was zó simpel. Wat ik vond was zó simpel uit te leggen en vanzelfsprekend, dat ik bijna niet kon geloven dat dat het recept tot succes was waar ik al die tijd naar zocht.

En ondanks dat ik totaal iets anders vond dan gehoopt, ben ik blij dat ik zoveel tijd heb besteed aan het zoeken van iets dat niet bestaat. En dat ik gestuit ben op de ultieme waarheid: Soms moet je de eenvoud van iets accepteren

Je hoopt ergens een ingewikkeld antwoord te vinden voor je problemen. Een antwoord dat alles doet veranderen. Maar in feite is het advies dat je nodig hebt om je fysieke doelstellingen te behalen vrij basaal, simpel en in begrijpbare taal uit te leggen.⠀

Je maakt momenteel basale fouten die je ervan weerhouden je doelstellingen te behalen en dat is exact waarom je je juist zou moeten focussen op het opvolgen van basaal en simpel advies.⠀

Simpel en begrijpelijk advies en strategieen zijn oersaai, maar dat maakt ze niet minder effectief. We zijn geneigd dat denken dat complex advies wel beter móét zijn, maar dat is een illusie.

Complex is geen synoniem voor effectief. Advies kán gewoon heel simpel en tegelijkertijd heel effectief zijn. ⠀

Ik heb dan misschien lang gezocht nar iets dat niet bestaat, maar jij hoeft dat niet te doen. Want soms, vooral bij lichaams & lifestyle transformaties, moet je de eenvoud van advies accepteren.

Comments are closed.