Dat jij eerder je lichaam hebt getransformeerd met behulp van een bepaalde methode wilt niet zeggen dat die specifieke methode de oorzaak was van je lichaamstransformatie.

De methode zal uiteraard een bijdrage geleverd hebben aan het resultaat, maar het aandeel van toeval en geluk speelt (spijtig genoeg) nog een grote rol bij veel (tijdelijke) lichaamstransformaties.

Bij successen zijn veel mensen geneigd zichzelf verantwoordelijk te stellen, terwijl ze bij mislukte pogingen de methodiek verantwoordelijk houden. Wanneer ons mensen iets niet lukt zijn we vaak kritisch genoeg om te kijken en onderzoeken waarom het niet lukt, maar wanneer ons iets wél lukt vergeten we om kritisch te kijken naar waaróm iets gelukt is. Want dit lijkt in eerste instantie ook niet relevant, want “resultaat = resultaat” is het enige dat we op dat moment denken.

Maar de relevantie van het opsporen van de oorzaak van succes komt pas opspelen wanneer je het resultaat probeert te repliceren. Het wordt pas duidelijk hoe fucking belangrijk een constructieve, doordachte manier van werken is wanneer je opnieuw probeert gewicht te verliezen..

Het wordt pas duidelijk hoe belangrijk het onderscheiden van oorzaken/causaliteiten is wanneer je moet toegeven aan het feit dat het deze keer niet lukt. En met de frustratie moet dealen dat je niet weet waaróm, ondanks dat je exáct het zelfde doet als de keer daarvoor.

Ik zie het écht heel vaak gebeuren dat iemand zijn resultaten niet gerepliceerd krijgt en de oorzaak schuilt vrijwel áltijd in het feit dat de methode waar ooit resultaat mee is behaald niet gebaseerd was op constructieve principes. Principes die op IEDER moment, in IEDERE situatie, voor IEDEREEN geleden. En die je nooit teleurstellen, hoe vaak je het resultaat ook probeert te repliceren. (wat vaak niet eens nodig is wanneer je aan de hand van constructieve principes werkt)

Principes zijn bestand tegen toeval, geluk en onzekerheid. Sterker nog, de juiste principes maken je sterker wanneer zij onderworpen worden aan toeval, geluk en onzekerheid.

Principes zijn de oorzaak van blijvend resultaat.
Methodes worden beïnvloed door externe factoren als tijd, mogelijkheden, motivatie, doelstellingen en zijn kwetsbaar voor factoren als toeval en (on)geluk. Methodes zorgen daarom slechts voor een bijdrage aan resultaat.

Wil jij niet meer afhankelijk zijn van timing, toeval en geluk? Wil jij eens en voor altijd jezelf in staat stellen om voor blijvende verandering te zorgen, ongeacht de uitdagingen waar je mee te maken hebt in het dagelijkse leven?


Dan moedig ik je aan iemand in te schakelen die jou deze principes kan bijbrengen. Iemand die verder kijkt dan de korte termijn doelstellingen die jij hebt en blijvend resultaat als topprioriteit houdt.

*wink* *wink*

Comments are closed.